Kategorije
05319

L’eau A la Rose Eau de Toilette

21.835,00 din.

Eau De Toilette

70 ml
"Zašto ruža ima reputaciju staromodnog mirisa?", razmišljao je Francis Kurkdjian i kreirao parfem koji će biti sasvim moderan, ali će i dalje biti - ruža.
Delikatan cvet sa mnogo lica, još 2014. dobio je jednu od naprefinjenijih mirisnih interpretacija u parfemskoj vodi A la Rose, koja će za kratko vreme postati jedna od ikona brenda Maison Francis Kurkdjian. Može li ruža da zavede i one koji je ne vole? Ili misle da je ne vole...
Kurkdjian je 2019. svoj cvetni miris sa voćnim tonovima reinterpretirao, učinio još svežijim i još nežnijim u novoj toaletnoj vodi, L'eau A la rose. I kako to samo on ume, u toaletnoj vodi dao je, u odnosu na parfemsku, veći značaj ruži, udvostručujući količinu ružinih tonova, obezbeđujući lepšu projekciju njenog mirisa.
Poput ruža ubranih u zoru, na kojima su još kapljice rose, L'eau A la rose obavija kožu delikatnom cvetnom svežinom.
Za novu interpretaciju ruže u toaletnoj vodi, Kurkdjian je odabrao dve vrste ruže različitog porekla. Bugarska ruža unosi voćkasto začinjene tonove u rascvetane gornje note, dok u baznim notama majska ruža iz Grasa obezbeđuje medno cvetne nijanse. Za zelene i sveže tonove zadužio je akord božura, a za sočni i rezak voćni prizvuk u gornjim notama odgovoran je liči. Raskošni voćni buket omotan je senzualnim i svetlim tonovima belog mošusa.
"Ruža je, ruža je, ruža je.. ruža", kaže jedan stih Gertrude Štajn.
Da, ali... njena su lica bezbrojna.
Share