Opšti uslovi kupovine

Poštovani korisnici,

Kada posetite sajt Metropolitena i prilikom svake vaše kupovine važi pretpostavka da ste upoznati i da prihvatate uslove korišćenja koje ćemo vam detaljnije predstaviti u daljem tekstu. Molimo vas da ih pažljivo pročitate.

Izjava o zaštiti podataka o ličnosti

Da bismo bili u mogućnosti da uspešno obradimo vašu narudžbinu, potrebno je da nam pružite određene podatke kao što su vaše ime i prezime, adresa, e-mail, kontakt telefon.

Uz pomoć tih podataka bićemo u mogućnosti da vam na efikasan način isporučimo željenu robu i da vas obavestimo o trenutnom statusu vaše narudžbine. Pored navedenih podataka, prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica i omogućili vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju, dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših korisnika.

Svi podaci kоје navedete prilikom registracije smatraju se poslovnom tajnom i tako dobijene informacije koriste se isključivo za potrebe dovršavanja porudzbine. Registracija је standard u Internet kupovini i preduzima se radi zaštite posetilaca. Podaci kојi se upisuju prilikom registracije su zaštićeni i neće biti ustupani trećim licima niti publikovani. Informacije o novostima, newsletters i slično, dostavljaju se isključivo licima kоја su se prijavila na listu za prijem ovakve pošte

Ovde možete preuzeti izjavu o zaštiti privatnosti korisnika.

Opis proizvoda

Metropoliten garantuje za kvalitet i poreklo svojih proizvoda. Proizvodi na sajtu Metropolitena su originalne robne marke. Svi proizvodi se nabavljaju direktno od proizvođača ili od jedinih ovlašćenih distributera koji se snabdevaju neposredno od proizvođača.

Metropoliten nastoji da sve proizvode na sajtu opiše što je tačnije moguće. Proizvodi su predstavljeni po brendovima i kategorijama.Proizvodi su predstavljeni tekstom i prikazani fotografijom. Fotografija proizvoda koji predstavlja grupu vam može poslužiti kao osnovna informacija o izgledu proizvoda. Napominjemo da je fotografija proizvoda data informativno i da ne možemo da garantujemo da bezuslovno verno prikazuje izgled proizvoda. Ukoliko imate nekih dodatnih pitanja o proizvodu možete kontaktirati ili posetiti naš maloprodajni objekat. Ako proizvod koji ste preuzeli ima neki nedostatak , pružamo vam mogućnost zamene proizvoda ili povrata. Za više informacija možete pogledeti odeljak Povrat robe i odeljak Reklamacije.

Cene proizvoda

Sve cene prikazane na našem sajtu su iskazane u dinarima, sa uračunatim PDV-om, bez troškova transporta ili dekorativnog pakovanja proizvoda. Obavezujemo se da vam proizvod isporučimo po ceni o kojoj ste informisani prilikom potvrde vaše narudžbine i sve eventualne izmene cena konkretnih proizvoda koje ste naručili neće uticati na vrednost vaše kupovine.

Zavisno od konačne vrednosti vaše narudžbine, troškovi transporta mogu biti uključeni u prikazanu cenu ili dodatno obračunati. Za više informacija o troškovima transporta, molimo vas pogledajte odeljak Troškovi transporta.

Troškovi transporta

Dostava se vrši isključivo na teritoriji Srbije kurirskom službom. Ukoliko vrednost vaše pošiljke ne prelazi iznos od 30.000,00 RSD, prilikom ispostave pošiljke biće vam naplaćeni i troškovi transporta, u skladu sa važećom tarifom kurirske službe. Metropoliten snosi troškove isporuke za porudžbine preko 30.000,00 RSD.

Pakovanje proizvoda

Proizvode koje naručite putem sajta Metropoliten upakovaćemo na način koji štiti integritet pošiljke (transportno pakovanje). Ukoliko želite da proizvodi koje ste naručili budu upakovani u dekorativnu foliju kao poklon, možete kontaktirati naš maloprodajni objekat i obavestiti nas o tome.

Način preuzimanja

Robu koju ste naručili na sajtu Metropoliten možete preuzeti na sledeće načine:

  • Na registrovanoj adresi: roba se isporučuje posredstvom kurirske službe na adresu koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije na sajtu;
  • Na drugoj adresi: ukoliko želite da se naručena roba isporuči na drugu adresu od one koju ste naveli kao svoju adresu prilikom registracije, možete to naglastiti prilikom kreiranja narudžbine.

VAŽNA NAPOMENA! Preporučujemo vam da pre preuzimanja, utvrdite stanje pošiljke.

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu vidljiva na transportnom pakovanju konstatujete pre preuzimanja pošiljke. Ukoliko na transportnom pakovanju uočavate oštećenja, zamolite kurira da sačeka da pošiljku otvorite i proverite da li je oštećenje pošiljke uzrokovalo i oštećenje dostavljenih artikala. Ukoliko primetite nepravilnosti na samom artiklu, dostavljeni artikal vratite po kuriru.

Ukoliko propustite da utvrdite oštećenja pre preuzimanja, preporučujemo vam da u roku od 24 sata od isporuke kontaktirate kurirsku službu koja vam je isporučila paket kako biste sastavili zapisnik o oštećenjima. Poštovanjem ove procedure vaša prava će biti zaštićena na najefikasniji način.

Način plaćanja

Metropoliten podržava sledeće načine plaćanja:

  • uplatnicom
  • platnim karticama.

Uplatnicom (unapred) – Uplatu možete izvršiti u bilo kojoj pošti ili banci na teritoriji Republike Srbije. Ukupna vrednost која se uplaćuje sadrži vrednost poručenih proizvoda (ne i troškove dostave porudžbine). Nakon dobijanja izveštaja о uplati, porudžbina postaje aktivna i sledi dalje procesuiranje. Primer uplatnice sa podacima koje bi trebalo da prepišete u orginal uplatnicu dobićete nakon što potvrdimo detalje porudžbine.

Plaćanje platnim karticama – Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. Kartice koje su prihvaćene u našoj online prodavnici su: Visa, Master Card i American Express.

Reklamacije

Naše dugogodišnje uspešno poslovanje pokazatelj je, između ostalog, posebnog odnosa koji smo izgradili sa svojim potrošačima. Osnovni nam je cilj da sa vama ostvarimo odnos poverenja i pružimo vam usluge u svemu prema vašim željama i potrebama. Kupac koji je u svemu zadovoljan našim proizvodima i uslugom je naš primarni cilj. Ukoliko se ipak dogodi da budete nezadovoljni isporučenim proizvodom, budite sigurni da će vaš prigovor biti rešen u skladu sa važećim zakonskim normama.

Metropoliten ne garantuje isporuku za nepotpune i netačne porudžbine. Gаrantujemo povraćaj novca ili zamenu proizvoda, ukoliko se proizvod isporuči na bilo којi način oštećen, као i u slučaju da smo vаm poslali proizvod којi nistе naručili. Reklamacije prihvatamo u roku od 24 časa od dana prijema pošiljke. U slučaju reklamacije kupac je dužan da pošiljku vrati trgovcu o svom trošku. Povraćaj novca/zamena vrši se po prijemu vraćenog proizvoda i nakon odobravanja reklamacije. Zа sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na broj telefona +381 (0)11 40 23 291 ili na e-mail: [email protected]. Proveru kvaliteta poručenih proizvoda vršimo pre isporuke, а rok trajanja је istaknut na proizvodima ili na deklaracijama proizvoda.

Ovde možete preuzeti zahtev za reklamaciju.

Za detaljne informacije pogledajte Pravilnik o uslovima i načinu rešavanja reklamacija potrošača. Potrošač ima pravo na pokretanje postupka vansudskog rešavanja potrošačkog spora kod tela za rešavanje potrošačkih sporova, ali ne pre podnošenja reklamacije i dobijanja odgovora na reklamaciju. Za sva vaša pitanja i nedoumice možete nam se obratiti na kontakt telefon Metropoliten parfimerije (011) 262 59 38 ili na broj MET+ radnje za online porudžbine (011) 402 32 91.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Metropoliten je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Povrat robe

Ukoliko nakon preuzimanja pošiljke:

  • ustanovite da vam je greškom Metropolitena dostavljen proizvod koji niste naručili
  • ustanovite da vam je greškom Metropolitena, pored proizvoda koji ste naručili, dostavljen i fakturisan i proizvod koji niste naručili ili ukoliko ste se iz nekog razloga predomislili i odustali od kupovine

imate pravo da Metropolitenu vratite sporne proizvode, a mi ćemo vam vratiti vaš novac ili proizvod zameniti za drugi proizvod, po vašoj želji.

Uslovi pod kojima ćemo vam omogućiti povrat na ovaj način su sledeći:

U roku od 14 dana od prijema urednog artikla Metropoliten će vam vratiti plaćeni iznos uplatom na račun koji ste naveli u Izjavu o odustanku od kupovine na daljinu ili ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija.

VAŽNE NAPOMENE!

  • Metropoliten nije odgovoran za oštećenja koja nastanu zbog toga što artikle koje želite da vratite niste na odgovarajući način upakovali pre transporta. Moguće je da će nam proizvod usled toga biti dostavljen kao oštećen i nećete moći da ostvarite svoje pravo na jednostrani raskid i povrat novca. Molimo vas da zato na adekvatan način upakujete proizvode koje želite da vratite.
  • U skladu sa zakonskim normama, dužni ste da snosite troškove povrata.

Promene opštih uslova

Metropoliten zadržava pravo da sve gore navedene uslove promeni.

O svim izmenama ovih opštih uslova poznati korisnici će biti obavešteni putem njihove registrovane e-mail adrese. Smatra se da su korisnici upoznati sa promenama opštih uslova prilikom svake sledeće porudžbine, nakon slanja obaveštenja.

Pročitajte i Posebna prava i obaveze potrošača i prodavca.

Poklon kartica

Ovde možete preuzeti Poklon kartica opšte odredbe i uslovi korišćenja

Osnovni podaci o firmi
Do-ing D.O.O.
Kneza Miloša 82, 11000 BG
Šifra delatnosti: 51700
Delatnost: Nespecijalizovana trgovina na veliko
Matični broj: 17237659
Poreski broj: 101014935
Web: www.metropoliten.rs
Tel: +381 11 2625 938
E-mail: [email protected]

Kontakt podaci korisnički servis
Metropoliten
Zmaja od Noćaja 9, Dorćol
Tel: +381 11 2625 938
E-mail: [email protected]

MET+
Njegoševa 46, Vračar
Tel: +381 11 4023 291
E-mail: [email protected]