Kategorije
CDG Copper 100ml

Copper

21.170,00 din.

Eau De Parfum

100 ml
VRELOG IZGLEDA, HLADNOG DODIRA

Sećate se iznenađenog podizanja obrve koje izaziva prvi susret sa parfemom Concrete, poslednjim koji je Comme des Garcons lansirao u svojoj kultnoj ovalnoj bočici? Concrete je tonovima koje je nudio prkosio i svom imenu i ambalaži od stakla i betona, bio je sve samo ne hladna modernistička građevina. Noseći mirisni ton bila je meka sandalovina zaobljenih ivica, uz određene dekonstruktivne elemente koji, da bi se izbegla monotonija, davali uglačan, hladan odbljesak.

Posle betona, Comme des Garcons se pozabavio bakrom i ostao veran svim principima zbog kojih volimo ovaj brend. Zbog malih subverzija kojima nas izbacuje iz stereotipija. Zbog suprotstavljenih i naizgled nespojivih elemenata ugrađenih u kompaktnu celinu. Zbog hladne i glatke površine, pa ipak tako ugodnog osećaja kada na dlan legne zaobljena donja strana Comme des Garcons "oblutka" u kom se ljuljuška parfem. Uz vreli izgled plamene bakarne boje bočice ništa vas nije upozorilo na njen hladan dodir.

A parfem, sav sačinjen od suprotstavljenih mirisnih boja i tekstura, sintetičkih i prirodnih, prikupljenih širom sveta: galbanum sa vrha iranskih planina; zrna bibera skupljena u Peruu; ulje iz korena ljutog đumbira sa Madagaskara. Note metala supsrotstavljene su ovim prirodnim notama. Ima tu i sintetičkog ambera i prirodne vanile, etiopljanske mire koji ostavljaju mek, senzualan trag u završnici, punoj fine, zlataste, začinjene i, konačno, tople rđe u koju se Copper pretvara na koži.

Copper je, kaže Comme des Garcons, mirisno istraživanje očiglednih različitosti i njihovog harmoničnog usklađivanja. Pretvaranje kontradikcija u kompatibilnosti. Zvuči kao naslov neke filozofske rasprave.

Ako parfem može da ima neku filozofiju, onda neka to bude Comme des Garcons.

NOTE:
Gornje note: ružičasti biber, kupine.
Srednje note: đumbir, list ljubičice, list duvana.
Bazne note: amber, vanila, mira.
Share