Kategorije Filteri

Comme des Garcons

Comme des Garcons

Dizajnerski genije Rei Kawakubo menjala je poimanje mode više puta. Kuća iza koje stoji, Comme des Garcons, postavila je standarde u odevanju i shvatanju mode svojim avangardnim pristupom. Poznata po vrlo smelim rešenjima u modi, ideju je prenela i na mirise parfema koji donose nove i drugačije spojeve nota i sastojaka, čineći one koji ih nose unikatnim. Časopis Vogue uvrstio ju je na listu 10 najznačajnijih buntovničkih momenata u industriji koji su promenili sve. Monohromni, šokantni modeli i asimetrični krojevi doveli su opšte fascinacije minimalizmom i dekonstrukcijom u modi, a taj momenat je na sceni prisutan i danas.

Ova kraljica avangardne “anti mode” je uz modni brend Comme des Garçons pokrenula liniju parfema koji su, kao i odeća, brzo postali kultni. Novi putevi su zacrtani, publika prodrmana u mirisnom svetu u kome je krajem osamdesetih vladala učmalost, a trendi mirisi su sve više ličili jedni na druge. Zbog toga poznavaoci parfema sasvim opravdano smatraju da je svojevrsni parfemski nadrealizam počeo baš delima brenda Comme de Garçons, parfemima koji su asocirali na hemijsko čišćenje ili mirisali na katran. Prvi Comme des Garçons “anti-parfem” Odeur 53, pripremljen je mešanjem 53 neuobičajene note: kiseonik, miris metala, ugljenik, lak za nokte, čist planinski vazduh, za neviđen, moderan, oštar, mineralan i neorganski miris. Sledio je Odeur 71 koji je mirisao kao zagrejan fotokopir aparat.

Rei Kawakubo unela je nešto novo i hrabro na modnu i umetničku scenu kroz svaki aspekt svog stvaralaštva. Otvoren um i originalne ideje doveli su je do saradnje sa mnogim poznatim umetnicima i arhitektama, te je uspela da se uvrsti među tri glavna avangardna japanska dizajnera. Neiscrpna kretivnost, neustrašiv, radoznali duh, kolaboracije koje taj duh još više ističu dajući mu nove, sveže dimenzije čine da je lansiranje svakog novog Comme des Garçons parfema jedinstveni modni i kulturološki događaj, dok sami mirisi podižu standarde i postavljaju nove izazove učvršćujući brend na prestolu avangarde.

www.comme-des-garcons-parfum.com