Kategorije
By Kilian Woman in Gold refill
Kilian STEPS_REFILL_

Woman in Gold, refill

25.000,00 din.

Eau De Parfum

Dopuna parfema Woman in Gold

50 ml
Parfem je kompleksan i intenzivan poput žene koja ga nosi.

Godina: 2017.
Kolekcija: From Dusk Till Dawn

Kilian Hennessy je proslavio deset godina redefinisanja umetnosti izrade modernih parfema i pozvao nas u novo Zlatno doba, inspirisan senzualnim glamurom i raskošom Beča krajem 19. veka, kao i njegovim najsubverzivnijim umetnikom, Gustavom Klimtom. Tim povodom, predstavio je kolekciju "From Dusk till Dawn".
"Klimt je autoritet kada su u pitanju umetnička dela u bojama zlata, kao i zlatni list", kaže Kilian. "Univerzum koji je stvorio, pun zavođenja i bogatstva, predstavlja kulturnu referencu i kamen temeljac - to je više od dekoracije." "Nije mi cilj da provociram samo zarad provokacije. Potreban mi je razlog umetničke prirode", kaže on. "Ideja leži u poigravanju kontrastima između senki i svetla, u poruci da smo svi stvoreni od dobrog i lošeg - ali u svetlosti i tami ima mnoštvo aspekata. Parfemom sam želeo sam da postignem tu dualnost."
Kilian je predstavio dva nova mirisa, Gold Knight i Woman in Gold , od kojih svaki eksperimentiše dualitetima: tama i svetlost, ženstvenost i muževnost, savremenost i ponosna tradicija.
"Želeo sam da obeležim ovu prekretnicu na neočekivani način. Odabrao sam nešto van norme, inspiraciju sam potražio u likovnoj umetnosti i preveo je u svet parfema."

Woman in Gold je inspirisan portretom Adele Bloch-Bauer, nastalim 1907. godine, jedine žene koju je Klimt dva puta slikao. Ona je bila vodeća bečka patrona umetnosti i uticajna ličnost, pokretač trendova. Parfem je prepun iste zaslepljujuće kompleksnosti, čarobnog glamura i intrige.

Parfemske note formiraju mirisnu verziju delikatnog zlatnog lišća i poigravaju se između svetlosti i senki, što je detalj zbog kog je slika postigla veliki uspeh.
Parfimer Calice Becker je najveću inspiraciju pronašla u fascinantnom kontrastu i složenosti slike, koju je opisala kao "teksturiranu, brilijantnu, bogatu i raskošnu".
"Jedinstvena gornja nota otkriva akorde ulja bergamota, predivnog kvaliteta, dobijenog starinskim tehnikama ekstrakcije", kaže Becker.
Njegova poletna blistavost je mirisni izraz svetlosti. Cvetne latice u središtu ispoljavaju sve aspekte ruže. U samoj bazi, apsolut vanile u punom zamahu nudi izdašnost, ukrašen ekskluzivnim molekulom pačulija, poznatom kao Akigalawood.

Luksuzna kutija u kojoj se nalazi parfem takođe evocira Klimtova dela.

Glavne mirisne note: ulje bergamota, ruža, pačuli, molekul Akigalawood, vanila (apsolut).
Share