Kategorije
By Kilian Gold Knight refill
Kilian STEPS_REFILL_

Gold Knight, refill

25.000,00 din.

Eau De Parfum

Dopuna parfema Gold Knight

50 ml
Elegantan, smeo i zavodljiv.

Godina: 2017.
Kolekcija: From Dusk Till Dawn

Kilian Hennessy je proslavio deset godina redefinisanja umetnosti izrade modernih parfema i pozvao nas u novo Zlatno doba, inspirisan senzualnim glamurom i raskošom Beča krajem 19. veka, kao i njegovim najsubverzivnijim umetnikom, Gustavom Klimtom. Tim povodom, predstavio je kolekciju "From Dusk till Dawn".
"Klimt je autoritet kada su u pitanju umetnička dela u bojama zlata, kao i zlatni list", kaže Kilian. "Univerzum koji je stvorio, pun zavođenja i bogatstva, predstavlja kulturnu referencu i kamen temeljac - to je više od dekoracije." "Nije mi cilj da provociram samo zarad provokacije. Potreban mi je razlog umetničke prirode", kaže on. "Ideja leži u poigravanju kontrastima između senki i svetla, u poruci da smo svi stvoreni od dobrog i lošeg - ali u svetlosti i tami ima mnoštvo aspekata. Parfemom sam želeo sam da postignem tu dualnost."
Kilian je predstavio dva nova mirisa, Gold Knight i Woman in Gold , od kojih svaki eksperimentiše dualitetima: tama i svetlost, ženstvenost i muževnost, savremenost i ponosna tradicija.
"Želeo sam da obeležim ovu prekretnicu na neočekivani način. Odabrao sam nešto van norme, inspiraciju sam potražio u likovnoj umetnosti i preveo je u svet parfema."

Parfem Gold Knight je inspirisan zanosnim vitezom u zlatnom oklopu sa Klimtove slike Beethoven Frieze iz 1902. godine. Adiktivnoj mračnoj čulnosti pačulija svojom živahnom blistavošću kontrira kombinacija bergamota i anisa, kao i toplo-zlatna svetlucavost vanile i meda. Kao što kreator parfema Pascal Gaurin kaže: “Gold Knight je poput istopljenog zlata koje teče preko tamnog senzualnog oklopa”.

Luksuzna kutija u kojoj se nalazi parfem takođe evocira Klimtova dela.

Mirisne note: med, anis, bergamot, vanila, pačuli.
Share