Kategorije
24500

Eau Rihla EdP

29.890,00 din.

Eau De Parfum

75 ml
Middle East Collection

„Rihla" na arapskom znači „putovanje“, zato u parfemu „Eau Rihla“ ružičasti biber i kedar sa atlasa evociraju puteve Bliskog Istoka. Živahni drvenasti akordi umekšani su irisom, vanilom i šafranom. Baš kao kada idete putem ka središtuu pustinje, miris postaje sve topliji.
A tamo, u pustinji, peščane dine otkrivaju ostatke starih gradova. Dva putnika koračaju prema odredištu, u beležnice ukoričene u kožu unose skice, pre nego što se spusti noć.
Diptyque ima dugo pamćenje ispunjeno uspomenama nalik na ovu. Osnivači brenda su putovali šezdesetih godina ovim regionom, upijajući utiske. Od osnivanja kuće, prizori Bliskog Istoka su insipiracija za mirisne kreacije brenda.
„Eau Rihla“ govori o tim putovanjima, poput hronike. Koža je u centru mirisa i menja se tokom putovanja. Najpre je živahna i začinjena, potom se zagreva, omekšava, stapajući se sa vašom kožom.
Kožna nota kreirana je specijalno za Diptyqe: prirodna supstanca sa kožastim mirisom dobijena je od kineskog kedra. To je, u pravom smislu, „vege“ koža sa evokativnim mirisom.

Mirisne note: koža, iris, kedar, malina.
Share