Kategorije
diptyque Eau de Minthé

Eau de Minthé

20.160,00 din.

Eau De Parfum

75 mL
Niko nije umeo da bude tako ljubomoran kao grčke boginje, a prepadnuti bogovi su pred snagom ovog besa skrivali svoje ljubavnice pretvarajući ih u biljke ili životinje. Jedna ovakva priča u korenu je inspiracije novog Diptyque mirisa Eau de Minthe, iznenađujuće interpretacije tipičnih "foguere" mirisa.
"Menta" beše ime nimfe koja je začarala Hada, boga podzemlja, koji je svoju ljubavnicu sakrio od osvete ljutite supruge Persefone pretvorivši je u biljku snažnog mirisa koji se proširio celim njegovim carstvom.
Da, menta zaista ima u svom mirisu nešto hladno, mistično, pa ipak zeleno i sveže.
Diptyque uvek traga za balansom između snova i jave, preispituje i prekoračuje granice parfemskih klišea.  Novim Eau de Minthe redefinisao je klasičan muški  "foguere" miris.
Šta to beše "foguere"?
Cela mirisna porodica ponela je ime parfema kuće Houbigant "Foguere Royale",  lasniranog 1882. Ovaj legendarni parfem hteo je da evocira miris duboke šume koji se širi kada francuski kralj jaše u lov. Miris paprati. Miris je smatran revolucionarnim, jer se usudio da lavandu, tada jedini miris "dozvoljen" muškarcima, pomeša sa mirisima mahovine i drveta.  Koncept novog muškog mirisa je stvoren i traje do danas.  Okosnica "foguere" mirisa su lavanda, geranijum, mahoviha i kumarin (sintetički sastojak).
Neki mirisni molekuli ukrštaju se u menti i geranijumu. Zato je Diptyque odabrao mentu kao noseću notu svog novog parfema.
Dosledan nedoslednosti u mirisnim kompozicijama, Diptyque je kao mali mirisni "incident" u kompoziciju mirisa tipičnih za foguere porodicu lavandu zamenio ružinim oksidom. Dobijen je iznenađujući zaokret u razvoju mirisa, neobična cvetna završnica i ženstvena nota u klasičnoj muškoj kompoziciji.
Svežina mente u samom je srcu kompozicije, ona čini življim cvetni miris geranijuma, pačuli ublažava njihovu aromatičnost i daje novu dubinu mirisu.
Share