Kategorije
23609

Kingston Incense

6.710,00 din.

Miris nas vodi u melodično putovanje u fascinantni svet Kingstona, legendarnog rodnog mesta rastafarijanizma i rege kulture. Prolazimo ulicama četvrti Trench Town, koja pleni zidovima oslikanim veličanstvenim freskama sa mirotvornim porukama. Zaustavljamo se u studiju Tuff Gong, raju za zvezde rege muzike. Uzduž i popreko jamajčansku prestonicu prožima uzbudljiv i slastan miris drveta i vetivera, uz dodir pačulija i svežeg zelenog grepfruta.

Najbolji mirisni štapići na svetu mogu se naći na japanskom ostrvu Awaji, zbog njegove povoljne klime. Više od hiljadu godina ovde su ga pravili “Majstori Aroma” (Koh-shis), a tradicija ove veštine prenosi se sa oca na sina. Oni su usavršili četiri stadijuma proizvodnje: doziranje mirisa od isključivo prirodnih materija, plemenitog drveta, trava, biljaka, smola; dugotrajno mešanje testa koje se potom dve nedelje natapa mirisom; rolanje smese u dugačke, uzane štapiće do željene veličine; sušenje na zapadnom vetru tri dana pre pakovanja.

Upotreba i mere opreza:

Zapalite kraj štapića šibicom, oduvajte plamen i ostavite da ispušta dim. Postavite ga u držač ili u činiju sa peskom. Nemojte ih koristiti u okruženju zapaljivih materija. Ne ostavljajte štapić da gori bez nadzora. Držite dalje od domašaja dece i kućnih ljubimaca.

Kutija sadrži oko 125 štapića

Svaki štapić gori oko 30 minuta.

Napravljeno u Japanu.
Share