Kategorije Filteri

Zenology

Zenology

Specifičan „lifestyle“ brend, Zenology unosi u vaš dom dah mirisnog luksuza na kakav nailazimo u najboljim hotelima, kroz kvalitetne proizvode za higijenu i negu tela i mirise za prostor, uz maksimalnu brigu za očuvanje prirodne sredine.

Sastojci Zenology proizvoda, fuzija aktivnih botaničkih supstanci i vitamina, stižu isključivo iz obnovljivih izvora. Nijedan proizvod ne sadrži sastojke koji mogu da budu štetni bilo za vaše telo, bilo za prirodnu sredinu. Oni ne sadrže poznate alergene niti veštačke boje, glikole, sintetičke UV filtere, ftalate, nitrate, metakrilate, parabene, sastojke životinjskog porekla, mineralna ulja…
Zenology veruje da svako od nas može da doprinese zaštiti okruženja okrećući se proizvodima koji ne sadrže po prirodu štetne sastojke.

Osnivač brenda, Jeroen Oude Sogtoen, potiče iz sveta mode: nakon studija modnog dizajna u Amsterdamu, 10 godina je radio kao dizajner mode, nakon čega se okrenuo dizajnu enterijera, kreiravši koncept za butik-hotel The College u Amsterdamu, uključujući i liniju hotelske kozmetike. Tako je došao na ideju za brend Zenology. Jeroen je, takođe, suosnivač parfemske kuće Mona di Orio, koju posetioci Metropolitena pamte po vrhunskom kvalitetu, a mirisi obe kuće potiču iz iste mirisne radionice koju je uspostavio Edmond Roudnitska – jedan od najpoznatijih majstora moderne parfimerije.
Kao kreativni direktor obe kuće, Jeroen je postavio njihov moto: kredibilitet, kvalitet & dizajn.

Higijena i nega
Kremasti gelovi za tuširanje, hidratantni losioni za telo, gelovi i kreme za pranje i negovanje ruku, bogati su aloe verom i vitaminima E i C. Šamponi i tuš gelovi donose kvalitetnu negu i blistav sjaj za kosu. Mirisne komponente su pažljivo komponovane u parfemskoj kući Mona di Orio, sa stimulativnom snagom u kolekciji od crnog čaja, uz vitalnost i osveženje u kolekciji od zelenog čaja ili uz sofisticirani voćno-drvenast miris smokve.

Mirisi za prostor
Uz svoj fokus ka hotelskim proizvodima, Zenology ima kolekciju pod nazivom Ambiance Triggers, prvobitno namenjenim upotrebi u hotelskim sobama i javnim prostorima. Povlačeći „okidač“ na boci, stvarate mirisni ugođaj po svom izboru. Boce prate industrijski dizajn, ali njihove grube forme kriju dragocene mirise koji se stapaju sa prostorom, kreirajući njegov mirisni identitet.

Istaknute kolekcije:

  • Black Tea

Crni je čaj poznat po svom stimulativnom delovanju i ugodnom drvenastom mirisu. Miris kolekcije od crnog čaja nosi note bergamota, oraščića, bibera, crnog čaja, žalfije i gajak drveta.

  • Mandarin Green Tea

Poput sveže pripremljenog zelenog čaja začinjenog korom mandarine, nega iz ove kolekcije odiše svežinom mandarine utopljenom u fine, tople note čaja. Mirisne note su: pomorandža, mandarina, zeleni limun, žalfija, ljubičica, belo cveće, kedar, čaj i oraščić.

  • Sycamore Fig

Sofisticirani voćni miris, podseća na svežu smokvu ubranu direktno sa vrelog afričkog sunca. U mirisu su harmonično komponovani svi elementi smokvinog drveta: svežina lista, toplota drveta i senzualnost voća. Mirisne note su ljubičica, belo cveće, kokos, smokva, kedar, čaj i drvene note.