Kategorije Filteri

Penhaligon’s

Penhaligon’s

Čuveni britanski brend sa tradicijom koja seže do viktorijanske ere, donosi nam svoje bestselere obeležene autentičnim humorom, kreativnošću i duhom.
Predstavićemo našoj publici kolekciju PORTRETI, među kojima su pozdani „LORD GEORGE”, neobuzdani „TERRIBLE TEDDY”, ili ne tako naivna „DUCHESS ROSE”.
Ovi razuzdani predstavnici plemstva stižu nam uz ostale legende i bestselere brenda kao što su elegantni „Sartorial”, miljenik moderne publike „Halfeti”, ili „Blenheim Bouquet” – bestseler brenda već 150 godina.

Pengalihon’s mirsna avantura počela je sa Vilijemom Penhaligonom, preduzimljivim i duhovitim berberinom sa Pikadilija, koji je nadahnut intenzivnim mirisima obližnjeg turskog kupatila 1872. kreirao svoj prvi parfem – „Hammam Bouquet”, neuobičajno raskošnu orijentalnu parfemsku tvorevinu. Inspiracije je nalazio u britanskoj kulturi, ili magičnim momentima koji su ga impresionirali, a taj duh brend čuva i danas.
Penhaligon je ubrzo postao zvanični parfimer i brica dvora kraljice Viktorije, a britansko plemstvo je poludelo za njegovim parfemima. Kraljevska ovlašćenja koja se dodeljuju osobama koje blisko sarađuju sa dvorom sačuvao je tokom razvoja brenda. Poslednji „kraljevski” parfem brend je radio u saradnji sa Princom od Velsa (danas Kralj Čarsl III) „Highgrowe Bouquet” inspirisan njegovom privatnom rezidencijom „Highgrowe Palace”.

Penhaligon’s parfemi se osmišljavaju i proizvode u Engleskoj od najfinijih sastojaka, kreiraju ih vrhunski svetski parfimeri. Današnji jednostavan i elegantan izgled bočice sa mašnom oko raspršivača, oslanja se na originalni dizajn koji je ustanovio osnivač brenda. Parfemi nose tipično britanski duh, prožet humorom i ironijom.
Trendovi dolaze i prolaze ali Penhaligon’s tradicija nastavlja da traje i živi.