Kategorije Filteri

Les Eaux Primordiales

Les Eaux Primordiales

Parfem je najlepši način da istaknemo svoju unikatnost razmišljao je Arnaud Poulain kreirajući 2015. Les Eaux Primordiales.
Njegova manufaktura na severu Francuske smeštena je u središtu kedrove šume, u zdanju koje je 1850-te pripadalo Društvu za eksploataciju rudnika uglja oblati Kale.
Inspirisan nasleđem ovog jedinstvenog istorijskog mesta, Arnaud Poulain mu je podario novi život, pretvorivši ga u Domaine Primordial, sedište novih luksuznih zanatskih kreacija “made in France”.
Svakoga dana ovde se okuplja tim od dvadesetak osoba da ispuni novom kreativnošću stare prostorije. Osim parfema i sveća, ovde su i radionice u kojima se izrađuje drveni nameštaj potreban za postavke parfema.
Arnaud Poulain je odrastao kao dete Severa Francuske u porodici zanatlija, studirao mašinstvo, a 2007. se zaljubio u parfeme i formalnu obuku za parfimera završio u Lensu. Tokom treninga otkrio je da ima visoko razvijen osećaj za miris. Tu je upoznao i Amélie Bourgeois koja mu je bila mentor, a danas učestvuje u stvaranju parfema Les Eaux Primordiales. Sve parfeme brenda kreirali su zajedno.
Ime brenda pozajmljeno je iz Žil Vernovog romana “20.000 milja pod morem”, a “primordijalna voda” bila je baza stvaranja prvog života na Zemlji.
Bespolan i radikalno minimalistički oblik bočica unspirisali su radovi osnivača Dizeldorsfske škole fotografije i “estetike objektivizma”, Bernd i Hilla Becher, koji su 50-tih godina prošlog veka ovekovečili na svojim radovima rudarske jame i pumpe za beznin. Poklopac ima oblik kocke, inpsirisan funkcionalnošću bez viška ukrasa kakva je karakterisala umetnički pokret Bauhaus.Font kojim su ispisana imena parfema je klasični Courier koji je za IBM 1955. dizajnirao Howard Kettler.
Logo ”EP” okrenut naopako asocirao je na dizajn moderne stolice, te je taj oblik usvojen zbog divljenja minimalističkom pristupu nemačkog industrijskog dizajnera Dieter Rams-a.
Les Eaux Primordiales je brend oslonjen na prošlost koji stremi u budućnost.