Kategorije Filteri

L:A BRUKET

L:A BRUKET

Ništa nije tako daleko od našeg uobičajenog poimanja morskog spa ugođaja, kao švedski rituali talasoterapije koji nam stižu sa novim brendom L:A Bruket.
Zaboravite francusku rivijeru, lavandu i meke bade mantile.
Vodimo vas na švedsku zapadnu obalu, gde rituali nege imaju ukus soli, mirišu na alge, jod i vodu, imaju boje stena i leda, pročišćavaju i čeliče.
Blisko povezan sa švedskim tradicijama i životnim stilovima, brend L:A Bruket, uz veliko poštovanje prema prirodi, koristi njene najčistije i najbolje sastojke za svoju kozmetiku. L:A Bruket veruje da je za istinsku brigu o sebi neophodan holistički pristup. Da formule treba da neguju svojim prirodnim i organskim, visoko koncentrovanim sastojcima.
Funkcionalnost i kvalitet se protežu kroz sve linije nege lica, tela i prostora u kom živimo, kreirane i proizvedene na zapadnoj obali Švedske, uz inovacije inspirisane prirodom, a ne novim hemijskim molekulima.

Početak…
Monica Kylen je, baveći se keramikom, razvila poštovanje prema proizvodima izrađenim ručno od jednostavnih, prirodnih materijala. Svoje sapune počela je da pravi 2008. u svojoj radionici keramike. Bio je to početak prve “Lilla Bruket” linije i fascinacije prirodnom i organskom negom koja štiti i hrani kožu satojcima iz prirode švedske zapadne obale.

„U Švedskoj, priroda naleće na tebe sa svih strana, čim kročiš iz kuće. Grubo prirodno okruženje naše kuće na zapadnoj obali zemlje, utiče na našu kožu i kosu. Umesto da se krijemo u kući, radije izlazimo da u prirodi tražimo odgovore i inspiraciju. Grad Varberg, u kom je naš dom, ima tradiciju talasoterapije dugu 200 godina. Terapeutski i socijalni rituali podrazumevaju da se goli kupate u morskoj vodi, u toplim i hladnim kupkama. Ova, i danas živa tradicija, duboko je uticala na naš pristup prirodnoj nezi kože i stalni je izvor inspiracije“, kažu Mats Johansson i Monica Kylen, osnivači brenda L:A Bruket. „Naši proizvodi žele da vas ponovo povežu sa prirodom.“

Prvobitno su proizvodi nastajali u malim serijama u podrumu njihove kuće u Varbergu, a rast popularnosti brenda naveo ih je da proizvodnju prebace u malu lokalnu fabriku (ime “L:a Bruket” znači mali mlin ili fabrika) usvojivši u dizajnu funkcionalnu, apotekarsku estetiku i etikete u stilu starih recepata, kako bi prizvali vezu sa tradicijom koja ih inspiriše.

Brend se danas prodaje u 47 zemalja širom sveta, a asortiman obuhvata preko 100 proizvoda za negu lica, tela i doma. Vodeća prodavnica je otvorena u Stokholmu 2015, a sedište brenda je i dalje u Varbergu.
Moderan pristup drevnim švedskim spa ritualima, L:A Bruket, sada je dostupan ekskluzivno u Metropoliten parfimerijama.

L:A BRUKET