Kategorije Filteri

L´ Artisan Parfumeur

L´ Artisan Parfumeur

L’Artisan je jedinstvena i jedna od najupečatljivjih i najinventivnijih parfemskih kuća na svetu. Mašta, sastojci izuzetnog kvaliteta i parfimeri vizionari zajedno tvore karakterističnu alhemiju ideja koje vode ovu kuću. Neke od najintrigantnijih, najspecifičnijih i parfema sa dubokom ličnom rezonancom stvorio je upravo L’Artisan. 1976. godine parfimer i hemičar Jean Laporte se osnivanjem svoje parfemske kuće, koja je bila inspirisana prirodom i jednostavnom željom da radi stvari na malo drugačiji način, našao na čelu talasa niche parfimerija koje su nastale u godinama koje su usledile. Taj drugačiji, L’Artisan način, podrazumevao je kombinaciju klasicizma, avangardnog francuskog stvaralaštva, inovativnih kolaboracija i doslednosti u odabiru isključivo najkvalitetnijih materijala. Sve to dovelo je do originalnih, a ne retko i šokantnih rezultata.

Legendarni Mûre et Musc parfem stvoren je 1978. Božanstvena mešavina kupine i mošusa svoj ogroman uspeh duguje dovitljivom i smelom dualitetu – kontrastu između blistavih, iskričavih gornjih nota i toplog, zavodljivog načina na koji se miris otvara i razvija na koži. Prvi ovakve strukture na tržištu, ostao je globalni bestseler i merilo L’Artisan kreativnosti. Iz Grande Boutique, prvog prodajnog mesta u Parizu smeštenog nadomak palate Louvre, L’Artisan je osvojio svet ne prestajući da svojim stilom i originalnošću intrigira i oduševljava generacija ljubitelja parfema.

Za L’Artsan, parfem je vrsta umetničkog dela. Poezija, umetnost, humor i stilska genijalnost zajedno su utkani u parfeme koji briljiraju, intigiraju i šokiraju. Svaki od njih istražuje široki opseg olfaktornih nota u idealnim koncentracijama i pažljivo osmišljenim kompozicijama. L’Artisan se ne boji da izađe van granica očekivanog i predvidljivog. Kao i u svakoj pravoj umetnosti, pravila se ruše i preispituju, a poigravanje sa granicama i drugačijim pogledom na svet nikad ne prestaje. Poštujući i poznavajući želje svojih klijenata, L‘Artsan pruža iskustvo koje čini da se osećaju posebno, prateći ih kroz život i dodajući taj tako važan dodir jedinstvenosti svakom novom danu. Deliti život sa L’Artisan parfemima pomalo je nalik životu sa delima savremene umetnosti. Ponekad, može se činiti izazovno, a češće iskustvo je oslobađajuće i inspirativno. Utemeljeni u ovako inventivnom i nazavisnom pristupu stvaranju parfema, L’Artisan parfimerije kreiraju mirise koji nisu podređeni zakonima tržišta, niti robuju trendovima. Poseban pečat svemu ovome dodaje saradnja sa talentovanim i inovativnim parfimerima, koja je česta i posebno vrednovana u L’Artisan svetu.

Stil, sloboda i originalnost. Tradicija i savremeni izraz. Mirisi i uspomene. Od 1976.

www.artisanparfumeur.com