Kategorije Filteri

COMPAGNIE DE PROVENCE

COMPAGNIE DE PROVENCE

Kada se u 17. veku pojavio prvi sapun sačinjen od biljnih ulja, bez životinjskih masti – bila je to mala higijenska revolucija. Novi sapun na bazi maslinovog ulja imao je antialergenska i antiseptična svojstva. Zemlja u kojoj se ovaj kozmetički prevrat desio bila je, naravno, Francuska, a sapun je i danas poznat kao „marseljski“.

Strast za dizajnom udružena sa ljubavlju prema provansalskoj tradiciji navela je dva prijatelja iz Marselja da 1990. godine pokrenu projekat prirodne kozmetike inspirisane legendarnim „marseljskim sapunom“. Svesni da je ovaj jednostavni proizvod mnogo više od sredstva za higijenu, da je deo kulturnog nasleđa Provanse, oplemenili su stari sapun savremenom interpretacijom, modernizovali tehnologiju, recepte i pakovanja, uz brižno čuvanje tradicionalnih vrednosti. Brend su nazvali Compagnie de Provence.

Većinu sastojaka brend pronalazi na tlu Provanse, gradeći partnerski odnos sa lokalnim proizvođačima: bademovo ulje se, tako, dobija od porodice Jaubert koja ga proizvodi duže od 150 godina na svojim plantažama sa oko 15 hiljada stabala badema u mestu Plateau de Valensole u Provansi.

Nekoliko godina nakon osnivanja Compagnie de Provence je ponudila i tečnu verziju marseljskog sapuna, koju pravi od istih biljnih ulja koja ulaze i u sastav tradicionalnog sapuna, a potom i kozmetiku za negu tela i mirise za prostor. Aromatični spektar vezan je za Mediteran, uz mirise lavande, cveta narandže, verbene, smokve, ruže ili mente.

U stalnom balansu između tradicije i savremenog životnog stila, brend je uspostavio saradnju sa laboratorijama, istraživačima i dermatolozima – zadržavajući se uvek u okviru mediteranskih obala.

Ponosna na svoje poreklo, Compagnie de Provence nalazi u Provansi stalni izvor nove energije i entuzijazma, da osmisli nove proizvode koji će prenositi današnjim kupcima duh životnog stila juga Francuske.

Linije

Ponosni smo što ćemo deo provansalskog duha preneti na police Metropolitena, predstavljamo vam linije brenda Compagnie de Provence koje ćemo imati u našoj parfimeriji.

Shea Butter – linija zasnovana na ši puteru, bogata, hranljiva nega za kožu tela.
Crno-bela linija, savremen dizajn, note crnog i belog čaja.

Extra Pur – linija tečnih i čvrstih sapuna i kozmetike za negu tela istražuje provansalske resurse, uz međavinu ulja badema, masline i semena grožđa.

Bastide – kućni mirisi – sveće od 100% biljnog voska i difuzeri za prostor, esencijalna ulja Mediterana.