Kategorije Filteri

Clive Christian

Clive Christian

CLIVE CHRISTIAN je luksuzna britanska kompanija koja se bavi izradom nameštaja i parfema, sa zanatskim umećem i poletom.
Poznati po strasti za transformisanjem očekivanog u neobično, parfemi Clive Christian su jedinstveno složeni i stručno izrađeni sa najdragocenijim i retkim sastojcima.

THE ORIGINAL COLLECTION

U samom srcu brenda Clive Christian nalazi se prva, Originalna kolekcija (The Original Collection), nastala 1999. godine, čiji portfolio inkapsulira samu suštinu kompanije, bogato nasleđe kreativnosti i zanatstva.
Kao referentna vrednost za parfeme izrađene korišćenjem izvanrednih sastojaka, kolekcija je osnažila parfemsku kuću i proslavila nasleđe i filozofiju originalne kompanije Crown Perfumery koja je osnovana 1872. godine. Nakon što je preuzeo vlasništvo nad ovom prestižnom kompanijom 1999. godine, Clive Christian je imao veoma jasnu viziju korišćenja najfinijih sastojaka za stvaranje jedinstvenih parfema, koji u svojoj srži imaju kvalitet, dubinu i složenost.
Nakon detaljnog istraživanja arhiva i otkrivanja sastojaka i formula iz prošlosti kompanije, izrađena su tri para parfema i rođena je Originalna kolekcija. Iako se ti parfemi odnose na slavno nasleđe kompanije, oni su takođe u savršenom skladu sa modernim ukusima.
Ovom inauguralnom kolekcijom postavljeni su temelji kreiranja vrhunskih parfema, formulisanih pomoću visokokvalitetnih sastojaka, poteklih sa različitih strana sveta i Originalna kolekcija predstavlja posvećenost parfemske kuće poreklu ovih dragocenih materijala.

DIZAJN BOČICE
Bočice Originalne kolekcije, inače inspirisane izgledom starih bočica parfema, naglašavaju prelepu izradu i dragocene esencije koje se nalaze unutar njih. Jednostavne su, elegantne i u potpunosti predstavljaju sofisticiranost i integritet Clive Christian brenda.

KLASIK
Ako parfem može nadživeti modu i trendove u periodu od preko petnaest godina, po pravilu postaje klasik, a njegov značaj i reputacija traju generacijama. Originalna kolekcija je 2017. proslavila svoj 18. rođendan, što dokazuje njen trajni kvalitet i predstavlja potvrdu o zasluženom mestu u istoriji parfema.

Parfemi Originalne kolekcije
1872 Feminine / 1872 Masculine
No.1 Feminine / No. 1 Masculine
X Feminine / X Masculine

THE PRIVATE COLLECTION

Stvorena povodom obeležavanja 10 godina od osnivanja parfemske kuće Clive Christian, Privatna kolekcija (The Private Collection) potvrđuje poziciju brenda na čelu niche luksuznog parfemskog sveta.
Linija parfema je inspirisana trenucima u životu Clive Christiana, kao člana britanskog reda vitezova (OBE), a kako bi ispričao svoje priče, svaki parfem koristi sastojke koje Clive Christian istinski obožava. Iako je u pitanju veoma lična kolekcija, protkana sećanjima i trenucima iz života kreatora, moć Privatne kolekcije leži u tome što svakoga može da odvede na sopstveno putovanje i dovede do magičnih otkrića.
Privatna kolekcija se sastoji iz deset upečatljivih parfema, koji proslavljaju izvanredne životne trenutke u živopisnoj, mirisnoj formi. Rezultat je savremena, sveža parfemska interpretacija, detaljno prilagođena ukusu modernog čoveka, istovremeno poštujući složenu i intenzivnu formulaciju sastojaka, po kojoj je brend Clive Christian najpoznatiji.

DIZAJN BOČICE
Bočice u boji ćilibra su izabrane kao omaž poreklu iz matične kompanije, Crown Perfumery, i originalnim apotekarskim bočicama, ali ipak imaju izgled i osećaj svojstven Clive Christian parfemskoj kući, kao i amblem krune na poklopcu – specifično obeležje brenda.


Parfemi Privatne kolekcije

C Woody Leather / C Green Floral
L Woody Oriental / L Floral Chypre
I Amber Oriental / I Woody Floral
V Amber Fougere / V Fruity Floral
E Gourmande Oriental / E Green Fougere

THE NOBLE COLLECTION

Plemenita kolekcija (The Noble Collection), nastala 2016. godine kreiranjem parfema Noble VII, ponosan je član porodice Clive Christian. Ova linija parfema evocira duh plemstva i inspirisana je strašću Clive Christiana za ključnim hortikulturalnim, arhitektonskim i umetničkim pravcima koji su oblikovali periode u britanskoj istoriji. Odajući priznanje putem izbora i visoke koncentracije nekih od najcenjenijih i najvažnijih sastojaka odabrane ere, parfemi Plemenite kolekcije su jedni od najkompleksnijih i najevokativnijih u portfoliu.

Noble VII – Queen Anne
Noble VII parfemi su nastali kao proslava vrta kraljice Ane iz 18. veka. Svaki parfem otelotvoruje bogate botaničke ekstrakte i zavodljive cvetove koji su bili prisutni u ovom vrtu.

Noble VIII – Rococo
Noble VIII parfemi su omaž raskošno elegantnoj rokoko eri, stilskom pokretu poteklom iz Francuske, koji je prenstveno uticao na dekorativnu umetnost i dizajn enterijera. Rokoko period je postao sinonim za razigranu estetiku i, u skladu s tim, parfemi Noble VIII na izuzetno lep način ispoljavaju suštinu ovog romatičnog i šarmantnog istorijskog perioda.

Parfemi Plemenite kolekcije
Noble VII Rock Rose / Noble VII Cosmos Flower
Noble VIII Immortelle / Noble VIII Magnolia