Prolećni detoks: GLINA

24. aprila 2024.  |  Press

Uz sve super moderne tehnološke sastojke, glina opstaje u nezi zbog svoje dvostruke uloge: upija nečistoće i višak masnoće, predaje koži minerale. Predlažemo da glinu obavezno uvrstite u svoju prolećnu rutinu nege.

Stiže iz prirode, nesebično preuzima iz naše kože sve što je loše i poklanja nam svoje dobre sastojke. Glina je malo, skromno čudo kozmetike. Delovanje gline na kožu je višestruko:
– otklanja toksine i nečistoće sa kože
– dubinski pročišćava pore
– ubrzava mikrocirkulaciju
– bogata je mineralima
– poboljšava izgled tena
– doprinosi boljem tonusu (“lifting efekat”)
– vrši nežnu eksfolijaciju i daje blistav izgled

Većina glina deluje na ovaj način, pa ipak se u kozmetici najčešče koriste zelena i bela glina.

KOJA JE GLINA ZA MENE?
Sve gline su prirodnog porekla, rezultat razgradnje stena: od vrste materija od kojih su nastale, one sadrže različit sastav i koncentracije minerala i imaju i različitu boju.
ZELENA – najprisutnija u kozmetici je zelena glina. Ona pomaže da se koža pročisti, ukloni višak masnoće i poboljša tonus i ten. U njoj je i dosta oksida gvožđa koji deluju antibakterijski. Ovo je kandiduje za negu masne ili aknama sklone kože i za pročišćavanje proširenih pora. Zelena glina može da isuši kožu, zato u maske, zavisno od namene, ulaze i razne biljne supstance. Zbog efikasnog upijanja masti koristi se i u matirajućim proizvodima za masnu kožu.
BENTONIT glina se dobija od vulkanskog pepela, pa se njeni minerali razlikuju – od silicijum dioksida do magnezijuma kalijuma i oksida gvožđa. Dobra je za normalnu i masnu kožu.
BELA – bela glina, ili kaolin, najnežnija je vrsta gline, pogodnija za osetljivu ili suvu kožu. Čest je dodatak sapuna, pilinga, pasti za zube i maski za lice. Naći ćete je u beloj ili ružičastoj boji.

ČISTA KOŽA ZA 5 MINUTA
Glina se, zbog pročišćavajućeg svojstva, koristi u gelovima za tuširanje, šamponima, pastama za zube, kremama za dnevnu negu, anticelulit oblogama… ali je najčešće vezujemo za maske za lice.
Preporučujemo tri izuzetne maske za blistav ten posle samo pet minuta upotrebe!

DR.HAUSCHKA – 100% PRIRODNA PROČIŠĆAVAJUĆA MASKA za lice od gline u prahu jednostavno se razmuti sa vodom i nanese na lice. Ako je vaša koža suva, preporučeno je u masku dodati malo Dr. Hauschka Umirujućeg mleka za čišćenje. Uz glinu sadrži i vredne biljne ekstrakte hamamelisa i dragoljuba.

MALIN+GOETZ PROČIŠĆAVAJUĆA MASKA SA 2 VRSTE GLINE – kombinuje bentonit i kaolin, dubinski čisti kožu, upija višak masnoće i nečistoće i vrši nežnu eksfolijaciju. Botanički koncentrat pet biljaka i masne kiseline iz semena suncokreta pomažu hidrataciji i umirenju, pa je maska pogodna i za osetljivu kožu.

DARPHIN PROČIŠĆAVAJUĆA AROMATSKA MASKA – uz glinu sadrži i esencijalna ulja čempresa, lavande, ekstrakte aloja vere i ruže koja doprinose blistavosti i osveženom izgledu kože, a ujedno i mirisu koji negu pretvara u uživanje.

Share