Kategorije

Refleksna masaža stopala

Trajanje: 75 minuta, 4.000,00

Prema Refleksologiji, određena područja na stopalima su energetskim i refleksnim putevima povezana sa određenim organima i telesnim sistemom. Stimulisanje masažom i akupresurom određenih područja na stopalima mogu se ukloniti energetske blokade, poboljšati cirkulacija, ukloniti bolovi i regulisati rad upravo u odgovarajućim, udaljenim organima i organskim sistemima.

Tretman refleksoterapije započinjemo sa aromatičnom kupkom stopala. Stopala je potrebno zagrejati razgibavanjem, a zatim se blagom masažom prelazi na specifične zone koje se masiraju jagodicama prstiju. Svaku bolnu tačku treba masirati oko 5 minuta. U početku je bol jak, a kasnije postaje sve manji do potpunog nestanka. Rezultat je pokretanje energije u organima gde energija nije slobodno proticala ili slabljenje dotoka energije u organima koji su imali višak energije.

Refleksoterapija je izuzetna metoda prevencije i preporučuje se jednom nedeljno za održavanje zdravog organizma. Ostale dobrobiti: stimulisanje metabolizma, izbacivanje toksina, smanjenje glavobolja, bola u leđima i menstrualnih tegoba.

Refleksoterapija se ne sme primenjivati kod:
– trudnica
– osoba sa visokom temperaturom
– upale vena
– gljivičnih oboljenja na stopalima