Profumum Roma

Priča o nastanku brenda Profumum Roma datira iz perioda kada se Celestino Durante vratio iz Drugog svetskog rata u svoje malo predgrađe Sant’Elena Sannita, zajednicu koja se prvenstveno bavila poljoprivredom, stočarstvom i brušenjem noževa. Naoružan snažnom radnom etikom i određenim veštinama, Celestino je spakovao svoju oskudnu imovinu i sa svojom ženom Luisom, u potrazi za boljim životom, otišao u Rim. Celestino je bio jedan od mnogih u nizu mladića iz Sant’Elene, koji su otišli na takvo putovanje i ispekli zanate na biciklima i skuterima, uz mnogo žrtvi i odricanja, pre nego što im je naporan rad omogućio da otvore prodavnice i iskažu svoje talente. Uz brusilicu za noževe koja je mogla da izradi i naoštri brijače i makaze, ubrzo su se pojavili sapuni za brijanje, losioni za kosu i kolonjske vode. Godine su prošle, a imena mladića iz Sant’Elene danas ukrašavaju najlepše ulice Rima. Brusači noževa iz Sant’Elene sada su među najvažnijim proizvođačima parfema Večnog grada.
Celestino i Luisa su postali baka i deka, a njihovi unuci Giuseppe, Luciana, Marija i Felice Durante dobili su mogućnost da izgrade spostvenu stazu uspeha. Međutim, trgovina je evoluirala, zajedno s tržištem parfema, a globalizacija i standardizacija ih je ograničila. Durante braći i sestrama više nije bilo lako u takvim uslovima. Osetili su se sputano u svom radu, što ih je navelo da traže novi pravac.
Godine 1996. stvorili su PROFUMUM ROMA. Dok u rukama držite Profumum Roma parfeme, istovremeno držite i delić ove priče. Ako posetite Sant’Elenu i prošetate pored velike bronzane statue koja liči na brusača noževa, zastanite na trenutak, jer tu leže njihovi koreni.
Uz parfeme koji obeležavaju svaki aspekt veličanstvenog grada Rima, Profumuma Roma nosi poruku o prenošenju emocija i osećaja kroz mirise iz vaših sećanja.
Svi parfemi ove luksuzne niche parfemske kuće su visoko koncentrisani (sadrže 43% parfema).

www.profumum.com