Kategorije
FM Monsieur 50ml

Monsieur.

22.050,00 din.

Eau De Parfum

50 ml
Pačuli je kultni parfimerski materijal, bazna nota u mnogim parfemskim klasicima (Mitsouko, Femme, Miss Dior), ali i glavna nota mnogih velikih muških parfema - Givenchy Gentleman je 70-tih godina bio najbolji primer tog trenda. Ova ostvarenja nemaju ništa zajedničko sa jeftinim pačuli uljem koje su hipici masovno koristili šezdesetih, a koji su zaslužni za prilično lošu reputaciju ove parfemske supstance.

Monsieur. ima jedinstvenu koncentraciju - preko 50% pačulija dobijenog molekularnom destilacijom čuvenih Laboratorija Monique Rémy (LMR) iz Grasa. Nijedan parfimer se pre Bruna Jovanovića, kreatora ovog mirisa, nije odvažio da upotrebi pačuli u toj koncentraciji. Njegov je cilj bio da oplemeni pačuli drugim mirisnim supstancama. U gornjim notama mandarina i aldehidi pojačavaju kamforast miris, dok dodatak ruma, kremast i topao, vodi ka srcu parfema u kom su kedar, velur i tamjan - kombinacija koja daje senzualnu, aristokratsku i misterioznu auru parfemu. Vanila i ambra u baznim notama unose mekoću i osećaj prijatnosti, a mošus u tragovima vezuje miris za kožu. Njegova široka aura evocira mitske zavodnike, snažne muškarce toplog srca, čeličnu ruku u plišanoj rukavici. Monsieur. je neoklasičan miris koji se ne ulaguje prolaznim trendovima. Monsieur. i tačka.

Bruno Jovanović je opčinjen mirisima od detinjstva: već tada je krao ruže iz komšijskih bašta i od njih pravio neke svoje esencije, a članovima vlastite porodice nadenuo nova imena Kamilica za oca, Ljubičica za majku i Ruža za baku. Kao tinejdžer skupljao je uzorke parfema i proučavao klasifikacije parfema. Završio je studije fizike i hemije pre nego što se priključio versajskoj Isipca školi, najprestižnijoj parfemskoj školi u Francuskoj. Zaposlen je u IFF (International Flavores and Fragrances) kući u Njujorku, gde je legendarna Sofija Grojsman u njemu prepoznala "zvezdu u usponu" i pomogla mu da ostvari saradnju sa nekim od najvećih parfemskih brendova (Calvin Klein, Michael Kors, Jil Sander, Ralph Lauren, Boss...). Za Editions de Parfums Frederic Malle uradio je nekoliko mirisa, a Dries Van Notten i Monsieur. su dostupi u Metropolitenu.
Share