Kategorije
byredo slow dance 50ml

Slow dance

20.130,00 din.

Eau De Parfum

50 ml
Onaj zbunjujući i očaravajući period u kom dečaci i devojčice postaju muškarci i žene, delikatan i turbulentan, obeležen sudarom uzbuđenja i čuđenja, nevinosti i iskustva, tako prolazan, a toliko važan u svim kulturama, u svim epohama - nadahnuo je kreiranje parfema Slow Dance.
Miris koji prepliće ideje ženstvenog i muževnog, gorkog i slatkog, opojan aromatični destilat razmene mirisa tople kože i daha. Klišei vezani za srednjoškolske dane migolje se u parfemu i prerastaju u nešto veće; na prvi pogled tako poznato i blisko, postaje moderno i novo.
Tradicionalna parfimerska oruđa koja pružaju osećaj bezvremenog i senzualnog, poput smola i balzama, ovde deluju poput starinskog tamjana koji je upotrebljen da opiše moderan ritual: spori ples.
Sirovost i otmenost mirisnih sastojaka evociraju osobine emocija koje vladaju adolescencijom. Gornje note oponaksa i slatke izmirne garantuju neposredan medno-zadimljen ton sličan amberu. Labdanum u srcu parfema daje mu snagu da ostane na putu kremaste mekoće, dok geranijum pruža iskre svežine.
Celim ovim mirisnim putem pružio se nežni veo ljubičice, magične note koja daje univerzalni balans ovom uniseks parfemu. Trajnost mirisu obezbeđuju bazne note vanile i pačulija, slast isprepletana sa tamnom misterijom.
Ben Gorham, osnivač brenda Byredo, ispisao je ovim mirisom autobiografske beleške, evocirajući neodlučni trenutak u kom se dečak prekriva plaštom muževnosti, koji mu nije uvek skrojen po meri.
- Iskrenost ovog životnog koraka, poslednjeg pre nego što se prekorači prag iza kog se nepovratno stupa u svet odraslih, momenta u kom devojke i momci, muškarci i žene nisu ni toliko različiti ni toliko udaljeni, a njihovo međusobno prihvatanje je duboko i neiskvareno - to je ono što slavimo u Slow Dance parfemu - kaže Ben Gorham.

Gornje note: oponaks, konjak
Srednje note: geranijum, labdanum, ljubičica
Bazne note: vanila, pačuli.
Share