Kategorije
Diptyque Orphéon 75ml EdP

Orphéon

20.160,00 din.

Eau De Parfum

75 ml
Povodom 60. rođendana brenda, 2021. Diptyque je odlučio da lansira novu parfemsku vodu, pod nazivom Orphéon.
Parfem je inspirisan istoimenim noćnim klubom, koji se početkom 60-ih godina prošlog veka nalazio odmah pored matične Diptyque radnje, u Bulevaru St. Germain.
Orphéon je kreatorima brenda, Dezmondu, Ivu i Kristijen, bio omiljeno mesto za izlazak. U njega bi često svraćali posle radnog vremena, uživali u društvu svojih prijatelja umetnika, slušali ritmički džez, ispijali koktele, razmenjivali anegdote... Bilo je to mesto koje je zračilo toplinom i boemskim duhom Pariza.

Međutim, samo dve godine od otvaranja prvog Diptyque butika, 1963, stavljen je katanac na Orphéon.
Tužni i razočarani tom odlukom, kreatori su odlučili da otkupe ovaj prostor i njime prošire svoju radnju. Na ovaj način, Orphéon će zauvek ostati deo Diptyque-a.

Drvenaste note u parfemu asociraju na drveni nameštaj u klubu, tonka na toplinu ambijenta, dok jasmin (koji ovde predstavlja "olfactory accident" iliti "notu iznenađenja") podseća na te rane 60-te, kada je ova cvetna nota bila dominantna esencija u gotovo svim popularnim ženskim mirisima tog vremena. Tako je i Orphéon često mirisao na različite varijacije i interpretacije jasmina.

Na ilustraciji, koja se može naći na poleđini bočice (a koja je zapravo redizajn jedne stare Dezmondove ilustracije), mogu se videti tri siluete kako plešu - one predstavlju upravo kreatore ovog brenda.

Parfem je uvršten u stalnu Diptyque ponudu i ostaje u prodaji do daljnjeg.

Orphéon pripada porodici drvenastih mirisa.

Gornja nota: bobice kleke
Srednja nota: jasmin
Bazne note: puderaste note, kedrovina i zrna tonke
Share