Kategorije
23339

L’Eau Papier

17.340,00 din.

Eau De Toilette

100 ml
Pred čistim listom papira, vaša mašta počinje da stvara vlastite skice, boje i reči. Oblikuje snove. Diptyque svojim novim mirisom slavi snagu papira kao okidača za kreativnost.

Lak poput pera, besprekoran, nevin i puderast, papir je ovde predstavljen mošusom, mekim i vazdušastim poput oblaka.
Mošus menja svoj izraz na svakom od nas, postaje naša druga koža, traži strpljenje, postepeno se razvija do punog izraza. Delikatno namirisan pirinčem, priziva nam sliku beline i pirinčanog papira. Bljesak mimoze, u snažnom kontrastu sa mošusom, oslikava nalet ideja i kreativnosti koju je bela praznina pobudila. Drvenaste note će nas, u završnici, parfema, podsetiti na poreklo papira.

L’Eau Papier svojim imenom i konceptom odaje počast istoriji kuće Diptyque, njenim korenima i tvorcima. Bez praznog papira nema kreacije, nema beleški i opisanih sećanja, crteža niti razigranih slova na Diptyque ovalima. L’Eau je ime Diptyque prve, i danas kultne, toaletne vode iz šezdesetih godina.

Saradnja je ovaj put je ostvarena sa Alix Walline, umetnicom koja svoju umetnost „ne vezuje za boje, nego za svetlost“, stvarajući delikatne crno bele radove za ilustraciju L’Eau Papier mirisa.

Osnovne note: beli mošus, akord pirinča, mimoza, meke drvene note.
Share