Kategorije
DIPTYQUE Milies Scented oval - ltd edition

DIPTYQUE Milies Scented oval – Ltd edition

8.190,00 din.

Miles – Planine se dižu u nebo i strmo padaju u Jonsko more duž celog Piliona, grčkog poluostrva koji se spušta niz Voloski zaliv. Miles je selo u planini, za koje nije preterano reći “skriveno” – osnovano je visoko iznad mora, da bi ostalo zaklonjeno od pogleda raznih osvajačkih brodova. Priljubljen uz litice planina, Miles je tokom vekova postao stecište učenjaka, naučnika, pisaca koji su oplemenili gradić.

Stara škola, crkvica bez zvonika koji bi privlačio neželjene poglede sa mora, muzej, razbacane kuće utonule u zelenilo i veliki kamenom popločani trg pod platanima - o, kako je troje prijatelja volelo ovo mesto, koliko je ono tragova ostavilo u njihovim sećanjima, crtežima, osušenim listovima smokvi i grančica čempresa položenih u Kristijaninu kutiju sa uspomenama.

Mirisni oval posvećen Milesu nosi medne mirise smilja, koje svetli toplotom sunca naspram drvenastih nota smokve i aromatičnoj svežini čempresa. Oval je okićen keramičkim kuglicama, nalik na one koje je za ogrlice dizajnirala Kristijana, i kićankom koja je deo grčke zanatske tradicije.
Smilje, smokva, čempres.
Share