Kategorije
MEMO Paris - Corfu EDP 75ml

Corfu

22.680,00 din.

Eau De Parfum

75 ml
Memo Paris nam parfemom Corfu donosi zagrejane ostrvske arome kroz svetao, osunčani parfem, živopisan poput grčkog neba. To je cvetno drvenasti mošusni miris za žene i muškarce.

Sunce je u zenitu nad ostrvom, kroz trepavice nazirete samo treperave obrise ostrvskog rastinja i stena iz kojih lenjo, u bezvetrici, promiče vrh jarbola sa belim jedrom. Krf se opružio i drema, osunčan i tih.
I more se umirilo, tek sitnim grozdovima pene oko stena objavljuje poziv da se uroni otvorenih očiju u tu tirkiznu svežinu. To treperenje jare u vazduhu, taj obris kapljica koje isparavaju na zagrejanoj koži, može li se to opisati sandalovinom i mošusom, citrusima i bosiljkom? Memo misli da može, i predaje nam svoju uspomenu na Krf parfemom blistavim kao grčko nebo, toplim kao koža pred skok u more.
Moderni “chypre” miris, predoziran mošusom, zamirisan delikatnim cvetnim buketom, umekšan sandalovinom i zagrejan kašmirskim, drvenastim notama.

Gornje note: rabarbara, limun, pomorandža, grejpfrut, bergamot, mandarina, bosiljak, list i pupoljak ribizle, crna ribizla
Srednje note: ružino ulje, đurđevak, Nard Himalayan (Jatamansi), jasmin, breskva, malina, geranijum, karanfilić, koren irisa
Bazne note: mošus, sandalovina, kedar, amber, mahovina, pačuli, kašmir, ambreta, zrna tonke
Share