Kategorije
MFK Amyris Homme refill

Amyris Homme refill

10.715,00 din.

Eau De Toilette

Dopuna Amyris Homme EDT

3 x 11 ml
Francis Kurkdjian stvara parfeme imajući prvenstveno na umu ljude, a putem Amyris Homme mirisa želeo je da izrazi suštinu muškarca koji je u isto vreme dobar i loš.

Amiris je drvo od ranije poznato kao sandalovina sa Antila, čije ime potiče od grčke reči amyron, što znači "intenzivno mirisan" - Francis Kurkdjian je slučajno naišao na ovaj miris tokom vežbe sa svojim učenicima, što je bio trenutak prave inspiracije! Sama reč uključivala je "iris", koja je centralni akord parfema, uz amiris, otelovljenje kedra i sandalovine.

Amyris Homme igra na tankoj liniji između grubog i nežnog, dok se otvara aromatičnim notama sa dozom sveže ceđene mandarine. Za notu irisa korišćen je iris rezinoid, koji razvija upečatljive aspekte tamne čokolade. Ovaj čokoladni efekat dočarava mračnu, muževnu nežnost, povezivanjem irisa sa kokosom, kafom i zrnom tonke, dok se note sena i duvana utapaju u aromu gorkog badema.

Neumoljivo muževan – ali sa obrtom – Amyris Homme možete idealno da uklopite uz omiljenu belu košulju i farmerke, ali je dovoljno elegantan i da vas odvede pravo na koktel party. Neodoljiv klasik.

Note: ruzmarin iz Maroka, mandarina sa Sicilije, amiris sa Jamajke, iris iz Firence, zrno tonke (apsolut) iz Brazila, drvenaste note
Share