Kategorije
22683 NIOD Sanskrit Saponins 180mlArtboard 1

Sanskrit Saponins

5.545,00 din.

180 ml
Sanskrit Saponins SS je viskozan i intenzivan balzam za čišćenje lica sa visokom koncentacijom izrazito nerafinisanih sufraktanata ajuverdske biljke. Proizvod ne poseduje nijednu modernu tehnologiju za čišćenje. Ne sadrži sintetičke sufraktante, sulfate, ulja, estre ili micelarne tehnologije. Ovo je suspenzija arginina, odnosno amino kiseline sa balansiranom pH, koja se nalazi u saponinima ajuverdske biljke šikakai i indijskog sapunskog drveta. U dalekoj prošlosti, biljni saponini su korišćeni za čišćenje kože i u tome su zaista bili dobri. Ovi saponini čiste površinu kože od mrtvih ćeliija bez ljuštenja kože. Oni brišu nečistoću, intenzivno čiste pore i uklanjaju ulja iz same kože, iako se ovog uklanjanja neretko plašimo. Naime, koža je organ i njena funkcija jeste da proizvodi zaštitna ulja. Ako se ova ulja nikada ne čiste remeti se njihova prirodna reciklaža — na neki način, to je kao da sprečavamo kožu da "vežba". S druge strane, suviše agresivno uklanjanje ovih ulja rezultira preteranim isušivanjem što posledično dovodi do preterane proizvodnje ulja. SS je balzam za čišćenja koji koncentriše nerafinisane ajuvrdske saponine. Sa kontinuiranom upotrebom, proizvod primetno deluje na sve oblike keratoze, bubuljica, zapušenih pora i nečistoće. Prikladan je za sve tipove kože. Nakon prve upotrebe, SS ostavlja kožu gotovo bez pora i sa izvanredno očišćenom površinom - kao da blista iznutra. Ovaj veganski proizvod ne sadrži alkohol, ulje i silikon. Sadrži vodu i orašaste plodove. Nije testiran na životinjama. PH vrednost proizvoda je između 7,00 i 7,50.
Korisiti svakog drugog dana ujutru ili uveče. SS se po potrebi može koristiti i češće. SS nije namenjen za skidanje šminke. Ako na licu ima šminke, prvobitno je ukloniti korišćenjem LVCE ili drugim odgovarajućim sredstvom za skidanje šminke pre korišćenja SS. Dobro navlažite lice. Utrljajte SS između dlanova nekoliko sekundi kako bi se formirala pena nalik na pastu. Nanesite na čitavo lice i nežno masirajte izbegavajući oči. Temeljno isperite zatvorenih očiju. Osušite lice peškirom.
Napomena:
1. Iako je SS sa balansiranom pH, biljni saponini (i biljke uopšte) mogu blago iritirati oči. Ovo se može izbeći tako što ćete držati zatvorene oči tokom čišćenja, a ako se javi blaga osetljivost u predelu oko očiju, nestaće za nekoliko minuta.
2. U prvih nekoliko minuta nakon korišćenja SS, možete imati osećaj da vam je koža blago suva. Ovaj privremeni osećaj je rezultat nežnog uklanjanja ulja kako bi se podstakla njihova reciklaža. Ovaj osećaj traje veoma kratko i za nekoliko minuta ćete osetiti da se koža vraća u normalu.
Aqua (Water), Stearic Acid, Sapindus Mukurossi Fruit Extract, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Arginine, Polysorbate 60, Acacia Concinna Fruit Extract, Balanites Aegyptiaca (Desert Date) Fruit Extract, Gypsophila Paniculata Root Extract, Polyacrylate Crosspolymer-6, Acacia Senegal Gum, XantHKn Gum, Pentylene Glycol, Melanin, Sorbic Acid, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol, Ethylhexylglycerin, PhenoxyetHKnol, Chlorphenesin. NIOD formulacije se povremeno usavršavaju kao rezultat posvećenosti kompanije inovativacijama. Zato se lista sastojaka prikazana ovde može razlikovati od one na ambalaži u zavisnosti od vremena i mesta kupovine proizvoda.
Share