Kategorije
Aesop -  Hwyl EDP

Hwyl EDP

13.230,00 din.

Eau De Parfum

50 ml
"Ako si ti suva, ispucala zemlja, ja ću biti topla kiša" - Murasaki Shikibu

Parfemska voda Hwyl inspirisana je šumom preplavljenom japanskim hinoki drvećem, gde dimne note prelaze u suptilne začinske i tamno zelene, zemljane akorde. Aromatični začini su uvijeni u svež ekstrakt majčine dušice. U središtu, hinoki (čempres) donosi tople, drvenaste note, dok ekstrakti vetivera, tamjana i mahovine predstavljaju zemljanu senzualnosti i dugovečnost.

Suština mirisa je sadržana u nazivu Hwyl, velškom izrazu za "komešanje emocija". Koncept se odnosi na vraćanje pojedinca u harmoniju, koja se lako gubi u svakodnevnoj žurbi i gužvi modernog načina života. Po rečima kreatora, miris je namenjen hrabrim, avanturistički nastrojenim osobama, koje uživaju u prirodi, ali istovremeno znaju da cene i finije stvari.

Barnabé Fillion, francuski parfimer koji je sarađivao sa brendom Aesop na parfemu Marrakech Intense, radio je i na ovom, trećem Aesop mirisu Hwyl. Fillion smatra da je miris "vrsta predaha, vreme da se duboko udahne, s fokusom na onaj poseban osećaj kakav imate kada ste sami u prirodi i doživljavate je poput skloništa, zaklona ili sopstvenog ogledala".

Gornje note: začinske note, majčina dušica
Srednje note: čempres (hinoki), drvenaste note
Bazne note: vetiver, tamjan, mahovina
Share