Metropoliten Vračar

Novi Metropoliten je na Vračaru

Da li su vračarske bašte zanimljvije od dorćolskih fasada? Da li jedna od popularnih beogradskih četvrti avangardnija, opuštenija, kreativnija od druge?

Dorćol i Vračar, u stalnoj trci za prestiž, sada imaju nešto što ih spaja: parfimeriju Metropoliten.

Metropoliten parfimerija je posle deset godina saživota sa Dorćolom, svoj drugi prostor otvorila, gde drugde, nego na Vračaru. Poznat koliko po niche parfemima, toliko i po jedinstvenom dizajnu prostora, novi Metropoliten se našao pred velikim izazovom: da u svoje izloge i enterijer inkorporira temperament i duh Vračara. Na mestu na kom se ukrštaju ulice pune bučnih, popularnih kafića sa ulicama u kojima nas ozbiljno posmatraju elegantne fasade starih, gospodskih kuća: u Njegoševoj.

Poput kontrasta svog super-modernog Dorćolskog prostora, punog svetla, u čijim se ogledalima umnožavaju odrazi parfemskih bočica a prostrani izlozi otvaraju prostor ka ulicama, vračarski Metropoliten će vas, već od prvog koraka, gotovo fizički preplaviti osećajem mira. Tamne boje zidova, minimalizam naglašen dugim ravnim linijama, znalački potcrtan nameštajem od tamnog drveta i mesinga, prava je scenografija za intimistički doživljaj izbora parfema.

Ovde prestaje svako lokalno nadmetanje i sve razlike, a otvara se prostor za sve poklonike „niche“ parfema. Na policama novog Metropolitena naći će se brendovi kojima je ova beogradska parfimerija ubedljivo upisala svoje ime na mirisnoj mapi Beograda: Frederic Malle, By Kilian, Byredo, Diptyque…

Novi vračarski Metropoliten rezultat je koncepta koji se razvija još od 2005. sa prvom malom srpskom niche parfimerijom otvorenoj u Zmaj Jovinoj ulici u Beogradu, koja je par godina kasnije proširena i premeštena na ugao Zmaja od Noćaja i Kralja Petra. Osim znalačkog i probirljivog uvođenja novih niche brendova, Metropoliten godinama brižljivo neguje svoju odnos prema kupcima, uz uverenje da je izbor parfema jedinstven doživljaj za koji je potrebno vreme, posvećenost, radoznalost i emocija.

Ako miris jeste nova umetnost, onda je Metropoliten galerija u kojoj ćete tu umetnost otkriti.

Visoko smo postavili lestvicu. Proverite da li smo je dosegli.

Metropoliten Vračar,
Njegoševa 72.

Radno vreme
radnim danima: 11-21h
subota: 11-16h

tel: +381 11 43 84 750
e-mail: infovracar@metropoliten.rs