Metropoliten Vračar

Pogled na niche parfeme iz novog ugla.

Kada smo, pre pet godina, otvorili Metropoliten na Vračaru, uz blagu tremu smo iščekivali utiske i neizbežna poređenja sa našom prvom, velikom i prozračnom dorćolskom parfimerijom. Rivalstvo dve centralne gradske četvrti u kreativnosti, prestižu ili šarmu moralo se odraziti i na Metropoliten.

Prvi vračarski Metropoliten u Njegoševoj 46 bio je je manji, intimniji od dorćolskog. Tamni zidovi umekšavali su senke a police od drveta i mesingani detalji dizajna prostora evocirali su patinu i dugo sećanje starog, prestižnog beogradskog kvarta. Vračarci su polako otkrivali i prigrlili svoju parfimeriju, pa je stiglo i vreme da proširimo vidike, podignemo lestvicu, dodamo još jedan sprat i osvojimo novi ugao. Novi, veći vračarski Metropoliten ostao je u Njegoševoj, samo je sada u broju 72. Naš prethodni prostor u Njegoševoj 46 sada zauzima naš novi, čisto kozmetički projekat:
MET PLUS.

Poput dorćolskog, i vračarski Metropoliten sada svetli na uglu, pogled se, kroz velike izloge, pruža iz Njegoševe ka Kursulinoj, a svetlost se prelama kroz mirise istih bočica u obe parfimerije.

Metropoliten drži do dizajna svog prostora. On želi da bude ne samo dostojna galerija plemenitih, ekskluzivnih mirisnih kreacija, nego i trag na urbanom licu grada čije vrednosti uvažava i čuva, ali i obogaćuje novim kreativnim elementima. Verujemo da je i vračarski Metropoliten dosledan ove misije.

Koncept koji negujemo od kada je, 2005. godine, prva srpska “niche” parfimerija osvanula sa ambicioznim imenom i idejom da metropolu upozna sa novim parfemskim idejama i drugačijim iskustvima u izboru i kupovini mirisa, Metropolitenu je donelo uvažavanje i prepoznatljivost i izvan granica Srbije.

Vidimo se na uglu Njegoševe i Kursuline.

Metropoliten Vračar,
Njegoševa 72.

Radno vreme
radnim danima: 10-21h
subota: 11-16h

tel: +381 11 43 96 333
e-mail: [email protected]