Kategorije Filteri

Matiere Premiere

Matiere Premiere

Aurélien Guichard tokom cele godine sa radošću i nestrpljenjem očekuje onih 30 dana u maju, kada njegov organski ružičnjak ponudi cvetove pune poznatog, a ipak svaki put jedinstvenog mirisa. Ruke su već pune ružičastih latica kada prvi jutarnji zraci obasjaju Provansu. One će, dok su još sveže, svoju aromu predati u apsolut ruže. Oko pet stotina ruža za jedan mirisni gram.

Aurélien Guichard je nagrađivani francuski parfimer koji je za prestižne parfemske kuće kreirao parfeme koji su poznati i voljeni (Gucci – Guilty, Guerlain – Aqua Allgoria Anisia Bella, Narciso Rodriguez: Narciso, Narciso Poudrée… da pomenemo samo neke).

Guichard je nazvao svoj parfemski brend jednostavno: Matiere Premiere, poigravši se značenjima reči koje na francuskom znače, jednostavno “sirovina”, ali zašto nam onda tako nepretenciozno ime zvuči tako “premijerno”? Možda zbog koncepta brenda koji je jedinstven: svaki parfem ovog brenda posvećen je isticanju jedinstvene lepote samo jedne parfemske sirovine koja je data u visokoj koncentraciji. Na ovaj način svaki parfem dobija karakter, intenzitet i postojanost na koži.

A kada se parfemi pomirišu, shvatamo da je Matiere Premiere, daleko od nepretencioznosti, zapravo savremena verzija velikih, tradicionalnih, luksuznih parfema. Matiere Premiere su parfemske vode sa prosečnom koncentracijom od oko 20%.

Ružičnjak iz Provanse sa početka priče daje svoje cvetove za parfem Radical Rose. Jer za parfem koji ističe jednu mirisnu supstancu – ta supstanca mora biti vrhunskog kvaliteta. A najbolja je kada je odgojena i ubrana u vlastitom ružičnjaku, i odmah prerađena. On je i jedini parfimer sa vlastitom sertifikovanom organskom proizvodnjom ruža i tuberoza za vlastite parfeme.

Osim vlastitih ruža iz Grasa, za brend se biraju najkvalitetnije sirovine širom sveta, a prednost se daje onima koji dolaze iz organske proizvodnje i fer trgovine.

Matiere Premiere