Kategorije Filteri

Maison Crivelli

Maison Crivelli

SLOW PERFUMES
Maison Crivelli zaustavlja vreme, poziva nas da budemo prisutni u svakom trenutku, punom pažnjom, da bi nam otkrio čulnu interpretaciju prirode u svom njenom sjaju.
Osnivač brenda, Tibo Kriveli (Thibaud Crivelli), opisuje sebe kao „emotivnog avanturistu sa dušom botaničara“.
Neobičan životni put vodio ga je preko pet kontinenata. Rođen u Parizu, odrastao u predelima koji naginju ka Provansi, avanturistički duh njegove porodice proveo ga je preko pet kontinenata.
Porodica Crivelli potiče iz Italije odakle se, u vreme renesanse, preselila u Avinjon. Poslednjih 150 godina, Krivelijevi su gazili neutabanim stazama, odvažili se na avanture u vreme kada to nije bilo ni lako ni moderno. Od Libana do Australije, od Maroka do Vijetnama preko Indijskog okeana, poslednje tri generacije ove porodice živele su na 5 kontinenata.

Gen nije zaobišao Tiboa Krivelija. Deset godina živeo je u različitim deset različitih azijskih zemalja počev od Kine, gde je njegov zapadnjački senzibilitet pretrpeo brojne uticaje. Naučio se sporijem životnom stilu, punom uživanju u trenutku, razvio na Zapadu neuobičajen empirijski i čulni odnos prema prirodi.
Otkrio je plantaže sirovina koje se koriste u parfimeriji, koje su uzburkale njegova čula, navela ga da uroni u ovaj aromatični prirodni svet i stekne iskustva o parfimerstvu na neuobičajen način. Od sirovina.
Ispijajući mirisnu kafu na obroncima vulkana u erupciji, krstareći plantažama kakaa na motociklu, mirišući ružu 60 metara ispod morske površine, hodajući poljima šafrana u snežnoj pustinji. Tako je intenzivno bilo to iskustvo iznenađujućih tekstura, zvukova, ukusa i mirisa, da je odlučio da ih podeli sa drugima kroz parfeme, za čiju je kreaciju angažovao vrsne svetske parfimere.
Tradicionalna boje svoje porodice – terakota, beličastu, antracit i crnu – odabrao je za boje benda, u čast dalekih italijanskih predaka koji su se odvažili na put u nepoznato.
Svaki je Maison Crivelli parfem jedinstveno delo zasnovano na autentičnom iskustvu.
Maison Crivelli zasnovan je na četiri ključne vrednosti: inovacija, integritet, spori životni stil i poštovanje prema prirodi.

Maison Crivelli odlikuje minimalistički dizajn i ekološki odgovoran odnos prema pakovanju parfema. Staklene bočice proizvedene su u Francuskoj i Španiji. Kutije su načinjene od papira i ne sadrže plastiku. Celofan koji štiti kutije od habanja proizveden je od biorazgradive celuloze koja se dobija od drveta.
Posetivši proizvođače vetivera i pačulija u Indoneziji, Kriveli je shvatio koliko je važno da se podrži održivi razvoj parfemskih sirovina kroz izbegavanje hemijskih supstanci, ograničeno iscrpljivanje zemljišta i negovanje visokog kvaliteta sirovina. Zato je odlučio da podrži asocijaciju Cœur de Forêt (Srce šume) i učestvuje u razvoju održive proizvodnje pačulija u Indoneziji. Svaka tri prodata Maison Crivelli parfema finansiraju proizvodnju jedne sadnice pačulija.

maisoncrivelli.com