Kategorije Filteri

D.S. & Durga

D.S. & Durga

Brend D.S. & Durga veruje da je parfem u stanju da prizove nikada viđene svetove. Da je moć mirisa ravna snazi svetlosti i zvuka. Da je parfem aromatični prikaz onog što volimo u muzici, prirodi, umetnosti i dizajnu.
D.S. & Durga mirisi su fragmenti poluzaboravljenih mitova i imaginarni pejzaži koji vape za istraživanjem.

Brend je 2008. lansirao bračni par, David Seth Moltz i Kavi Ahuja, pioniri bruklinskog „do-it-yourself“ pokreta. Muzičar i arhitekta po zanimanju, otkrili su zajedničku ljubav prema mirisima, i počeli da uče… Pretvarali su u mirisne priče sve što sami vole: kaubojske legende, pejzaže, junake ruskih romana, folk-pesme i slično, pakovali su ih ručno u svom stanu i prodavali po lokalnim buticima, a onda i u vlastitoj radnji.
Sve dok brend nije prerastao Bruklin, pa i Njujork, i zakoračio u veliki parfemski svet.

Danas D.S. & Durga ima ekskluzivnu mirisnu kolekciju za Barney’s, njujoršku luksuznu robnu kuću i kandidaturu za FIFI parfemske nagrade, ali je vernost izvornim kreativnim principima ostala.
David je u ovom paru parfimer, istinski „nos“, koji miriše sve oko sebi čitajući mirisne poruke koje će uključiti kao fragmente u parfeme.
Kavi (ili Durga, kako je David zove) dizajnerka je brenda. Razmišlja o uglovima, svetlu, senci, teksturi, traži jednostavnost u formi i funkcionalnost u parfemskoj sferi.
D.S. & Durga parfeme treba slušati kao muziku: više puta, pa iznova, i svaki put ulaziti sve dublje u note i akorde. Dobar parfem je ključaonica koja vam otvara put u druge svetove, u kojima su pomešana vaša i tuđa iskustva. Nije li to uzbudljivo?

www.dsanddurga.com