MET+ Dan žena

6. marta 2023.  |  Press

Danas slavimo izuzetnu ženu, upornu i doslednu svojim idejama koja, možda, nije promenila svet, ali jeste doživljaj lepote i nege, kao pionir pokreta koji je danas jači nego ikada: prirodne kozmetike koja poštuje ritmove kože.

Pre više od pola veka, bečka kozmetičarka Elisabeth Sigmund, kao bivši student medicine, znala je da reč kozmetika potiče od grčkog „kosmein“ – što znači harmonizacija, i zaključila da je trendovima njenog vremena prirodna harmonija kože zadnja briga. Zato je osmislila vlastite preparate i rituale inovativnog pristupa za svoj salon.
1963, pre tačno 60 godina, nemački hemičar antropozofske orijentacije, dr Rudolf Hauschka, koji traga za prirodnim lekovima u okviru svojih farmaceutskih istraživanja, Elizabeth pismom poziva u Nemačku da upozna njene ideje o „veoma posebnom“ pristupu nezi kože.

Rekli bismo da je ostatak priče legenda: iz ove saradnje nastala je, 1967. godine „lekovita kozmetike Elisabeth Sigmund“, kasnije preimenovana u „Dr. Hauschka“ kozmetiku koja je učila od prirode. Poštujući prirodne ritmove kože, uvela je, do danas jedinstvene, rituale nemasne noćne nege i ulja za negu masne kože. U brend su, od samog početka, ugrađivani najvažniji postulati poštovanja prirode, organskog i biodinamičkog gajenja biljaka, fer trgovine i održivosti – mnogo pre nego što su ovi pojmovi postali deo naše svakodnevnice i ekoloških trendova.

Pasta od badema za čišćenje kože, koju je Elisabeth Sigmund kreirala za svoj salon, postala je osnova za kultnu Dr. Hauschka Kremu za čišćenje, i danas jedan od bestselera brenda. Osmislila je najnežniju limfnu stimulaciju lica četkicama, kakva se i danas koristi u Dr. Huaschka tretmanima. Jedna od poslednjih fotografija Elisabeth Sigmund (1914 – 2013) iz njenih poznih devedesetih, smirenog, vedrog lica i negovane kože, slika je žene koja je živela u skladu sa prirodom i vlastitim načelima.

#URITMUPRIRODE #METPLUS

Instagram: https://www.instagram.com/_met_plus_/

MET+ Njegoševa 46, Vračar

RADNO VREME
Radnim danima: 10 – 18h
Subotom: 09 – 15h

*Povodom dana kada se sa naročitom pažnjom ophodimo prema dragim damama, pripremili smo poklone uz određene kupovine. Više informacija možete dobiti od prodavaca u našem prodajnom objektu, na adresi, Njegoševa 46 – Vračar.

Share