Kategorije Filteri

Costes

Costes

Pariz ne bi bio isti da nije nas – neskromno je izjavio Žan Luj Kostes, koji je sa bratom Žilberom vlasnik jednog od kultnih mesta Pariza, hotela Costes. Od Bastilje do Trokadera, i od Monparnasa do Gran bulevara, to je naše malo selo – izjavio je novinarima.
Carstvo dvojice braće danas ima oko 40 raznih kafea ili hotela, od kafe al Marly u Luvru, koji gleda na staklenu piramidu, preko restorana Georges na vrhu centra Pompidu, do Hotela Costes. U ovom hotelu, od kog je sve krenulo, Iv Sen Loran ručao je dva puta nedeljno, Izabela Ađani i Ketrin Denev su redovni gosti, baš kao i Džoni Dep i Stounsi – uvek kada su u Parizu. Hotel je 1996, u vreme vladavine minimalizma, pompezno i hrabro, s antičkim nameštajem, zlatom i draperijama, opremio dizajner Žak Garsija, vodeći se principom „više je bolje“ i postigao pun pogodak.
Prestižna adresa Faubourg St Honore 239 nikada nije morala da se oglašava – gosti su od početka dolazili sami, a za one koji nisu imali to zadovoljstvo da iz neke od dizajnerski opremljenih soba posmatraju krovove Pariza tu su muzika i parfemi koji nose duh ove urbane legende francuske prestonice.
Parfeme je osmislio Rami Mekdači, nekada muzičar, potom posvećeni parfemski dizajner, u saradnji s Olivijom Đakobeti. Od tuš gelova i losiona, do osveživača prostora, u hotelu Costes je sve dizajnirano.
Kako miriše Costes? Tek na koži oni počinju da se trasformišu od cvetnog ili herbalnog, preko začinskog, do mirisa koji se utapa u samu kožu i postaje samo vaš. Okružite se luksuznim mirisom od glave do pete, od poda do plafona, jer Costes nudi i kupke, tuš gelove, losione za telo i osveživače prostora.

www.hotelcostes.com